Суббота, 09 Июнь 2012 15:32

În Republica Moldova a avut loc primul Summit Feroviar al Moldovei

Автор 
Оцените материал
(1 Голосовать)

În perioada de 7 şi 8 iunie în Republica Moldova a avut loc primul Summit Feroviar. Acest eveniment a fost organizat de către Î.S. „Calea Ferată din Moldova” şi Clubul Feroviar, cu susţinerea Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor din Republica Moldova.

Cele mai importante probleme, discutate în cadrul summit-ului, au ţinut de crearea şi implementarea politicilor de dezvoltare a sectorului feroviar din Moldova. La fel, a fost analizat subiectul modernizării reţelei de infrastructură pe relaţia cu graniţa Uniunii Europene şi modernizarea parcului de material rulant pentru reducerea consumurilor energetice şi a poluarii. Mai mult, s-a vorbit despre proiectele feroviare de anvergură precum Chişinău-Ungheni, Chişinău-Giurguleşti, construirea unui terminal logistic modern.

Ministrul Transporturilor, Anatol Şalaru, a declarat că:

"Transportul feroviar joacă un rol strategic în dezvoltarea economică a Republicii Moldova, stat care datorită poziţionării geografice are şansa de a deveni un hub important în reţeaua de transport de pe Platforma Eurasiatică. Republica Moldova a adoptat în 2007 Strategia pentru Transport, iar calea ferată a trecut astfel la o nouă etapă şi anume, procesul de restructurare. Reforma întreprinsă are loc în contextul planului de integrare al Republicii Moldova în Uniunea Europeană şi a planului de îmbunătăţire al situaţiei Întreprinderea de Stat Calea Ferată din Moldova (CFM)".


Прочитано 6277 раз
Автор публикации: Prutinfo Știri

PRUTINFO.COM este portalul de ştiri condus de o pleeadă de jurnalişti calificaţi, ce abordează cele mai interesante teme atît din Republica Moldova cît şi din România.

Сайт: prutinfo.com

Похожие материалы (по тегу)

Комментарии 

0 # Александр 26.01.2013 19:35
Обратите внимание на проводников из которых особенно отличился персонаж следующий поездом 47 кишинёв-москва вагон 13 прибывший в москву 25.01.2013.Возо мнив себя хозяином вагона после пересечения границ в компании других пасажиров и не без участия девиц лёгково поведения употребляли алкоголь после которого перешли к совокуплению.на парница проводника успевала только носить булки с вином.дорога и так утомляет а тут ещё такие беспредельщики.
Цитата

Добавить комментарий


Защитный код
Обновить