Вторник, 19 Июнь 2012 12:37

Piatra comemorativă a lui Ghimpu pe cale a fi demolată?

Автор 
Оцените материал
(2 голосов)

Astăzi, Curtea de Apel Chişinău va decide soarta pietrei comemorative din Piaţa Marei Adunări Naţionale instalate prin decretul preşedintelui interimar, Mihai Ghimpu, în anul 2010.

Magistraţii vor examina cererea depusă de Juriştii Fundaţiei de Binefacere "Soluţia" care cer anularea dispoziţiei de instalare a pietrei, semnată de primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă. Şi asta pentru că, atunci când a semnat dispoziţia, Dorin Chirtoacă nu ar fi avut avizul Direcţiei de Arhitectură şi Urbanism.

Un şir de acţiuni de protest îndreptate spre demolarea pietrei comemorative a lui Ghimpu au fost luate de organizaţia obştească Liga tineretului rus din Republica Moldova. Preşedintele organizaţiei, fondatorul Fondului "Sodrujestvo" Igor Tuleanţev a remarcat: "Această piatră nu costă nici o lacrimă a veteranului Marelui Război Patriotic. Piatra face de ruşine Capitala noastră la nivel mondial".

Şi consilierii municipali din partea PSM au încercat să demonteze piatra comemorativă cu ajutorul colegilor din PCRM. Pentru că 5 consilieri comunişti au lipsit de la şedinţă, o hotărâre în acest sens nu a fost luată.

Menţionăm că decretul preşedintelui interimar, Mihai Ghimpu, semnat în 2010, prin care ziua de 28 iunie era proclamată "Zi a ocupaţiei sovietice", a fost declarat neconstituţional.


Прочитано 3927 раз
Автор публикации: Prutinfo Știri

PRUTINFO.COM este portalul de ştiri condus de o pleeadă de jurnalişti calificaţi, ce abordează cele mai interesante teme atît din Republica Moldova cît şi din România.

Сайт: prutinfo.com

Добавить комментарий


Защитный код
Обновить