Суббота, 23 Июнь 2012 12:31

Guvernul înființează Agenţia pentru Relaţiile cu Diaspora

Автор 
Оцените материал
(2 голосов)

Pînă la sfîrşitul anului 2012, Guvernul va înființa Agenţia pentru Relaţiile cu Diaspora. Acesta va avea atribuţii în relaţiile cu diaspora, politicile migraţionale, migraţia forţei de muncă, coordonarea activităţilor realizate de diferite ministere pentru susţinerea diasporei moldoveneşti.

Prim-ministrul Republicii Moldova; Vlad Filat; a semnat o dispoziţie prin care solicită instituţiilor relevante, printre care şi cele 146 de asociaţii ale diasporei cu care Guvernul interacţionează, să accepte pozitiv proiectul dat.

Guvernul prevede ca Agenţia pentru Relaţiile cu Diaspora să se constituie din 32 de unităţi, să fie condusă de un director general, un director general adjunct şi un colegiu format din nouă membri, a cărui componenţă se va aproba de către Guvern.

Crearea Agenţiei este prevăzută în Planul de Acţiuni al Guvernului pentru perioada 2012-2015, ca termen de executare fiind stabilit trimestrul III al anului curent.


Прочитано 5091 раз
Автор публикации: Prutinfo Știri

PRUTINFO.COM este portalul de ştiri condus de o pleeadă de jurnalişti calificaţi, ce abordează cele mai interesante teme atît din Republica Moldova cît şi din România.

Сайт: prutinfo.com

Добавить комментарий


Защитный код
Обновить