Версия для печати
Четверг, 28 Июнь 2012 14:52

Ministerul Tehnologiei și Comunicațiilor despre modificarea buletinelor de identitate

Автор 
Оцените материал
(2 голосов)

Ministerul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor (MTIC) susţine că modificările operate la buletinele de identitate ale cetăţenilor nu le lezează drepturile.

Într-un comunicat de presă, ministerul, în replică la protestele clerului şi ale credincioşilor faţă de actele noi, a declarat că obiectivul MTIC este diminuarea birocraţiei şi a corupţiei în procesul de perfectare a actelor de identitate, iar modificările au drept scop „optimizarea şi simplificarea procedurii de eliberare a actelor de identitate, schimbări ce vin în confortul cetăţeanului”.

Autoritatea promite că modificările propuse nu schimbă în nici un fel condiţiile de perfectare a actelor şi evidenţă a cetăţenilor care din motive religioase nu doresc să obţină acte de identitate cu cod de identificare de stat.

Conform statisticilor, în Moldova au fost înregistrate 5123 de persoane care au solicitat formularul nr.9 şi deţin paşaport de tip sovietic fără cod de identificare.


Прочитано 5277 раз
Автор публикации: Prutinfo Știri

PRUTINFO.COM este portalul de ştiri condus de o pleeadă de jurnalişti calificaţi, ce abordează cele mai interesante teme atît din Republica Moldova cît şi din România.

Сайт: prutinfo.com

Последнее от Prutinfo Știri

Добавить комментарий


Защитный код
Обновить