Четверг, 05 Июль 2012 09:15

Problema consolidării relațiilor dintre cele două maluri ale Nistrului discutată de OSCE

Автор 
Оцените материал
(2 голосов)

Reuniunea de vară a Adunării Parlamentare a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa începe, astăzi, la Monaco.

 

O temă importantă va deveni examinarea rezoluţiei privind consolidarea relaţiilor dintre Chişinău şi Tiraspol.

Documentul a fost semnat, acum două zile, de vicepreşedintele Adunării Parlamentare a OSCE, Walburga Habsburg Douglas, alături de 60 de parlamentari din 20 de ţări. Aceasta face apel către participanţii la negocierile privind reglementarea conflictului transnistrean să examineze transformarea mecanismului actual de menţinere a păcii într-o misiune civilă cu mandat internaţional.

Deputaţii îndeamnă Federaţia Rusă să finalizeze procesul de retragere a trupelor sale din Republica Moldova. Potrivit semnatarilor, aprobarea documentului va crea oportunităţi pentru purtarea unui dialog între deputaţii de la Chişinău şi reprezentanţii Sovietului Suprem de la Tiraspol. La reuniune participă şi o delegaţie a Parlamentului Republicii Moldova.


Прочитано 8921 раз
Автор публикации: Prutinfo Știri

PRUTINFO.COM este portalul de ştiri condus de o pleeadă de jurnalişti calificaţi, ce abordează cele mai interesante teme atît din Republica Moldova cît şi din România.

Сайт: prutinfo.com

Добавить комментарий


Защитный код
Обновить